divendres, 18 de novembre del 2016

Pictogrames del zoo

Aquest primer trimestre hem estat treballant el disseny gràfic, i la setmana del 24 d'octubre vam estar estudiant les senyalitzacions i els pictogrames, que va dur-nos a realitzar aquesta prova de les PAU amb un temps total de dues hores.
L'activitat consistia en dissenyar dos pictogrames per al zoo de dos animals voluntaris diferents amb diferents direccions. Ens donaven les mesures dels cartells: 160x120mm.
En la pluja d'idees realitzada en un full DIN-A4 vaig anar força al gra, ja que tenia en ment el qué i com ho volia treballar.
Vaig realitzar una mateixa retícula aplicable a tots els cartells, independentment de la seva direcció. La meva manera de treballar-los fou mitjançant la silueta i l'esquematització de les textures dels meus animals escollits: la girafa i la tortuga; és a dir, el grau d'iconicitat seria força baix. Els colors emprats estan relacionats segons l`hàbitat o l'alimentació de l'animal: el cartell de la tortuga és de color blau, com el mar en el que habita, mentre que el de la girafa és verd, ja que recorda a les fulles que menja i una mica a part del seu hàbitat. La fletxa que indica la direcció és la meitat d'ella (des de la punta a l'aresta final) i està foradada en el cartell, de manera que queda més dinàmica i visual al veure que falta un tros de rectangle en una zona, i crec que s'entén millor.
M'ha agradat força realitzar aquesta proposta, tot i que no va donar-me temps a acabar de pintar el fons, crec que no hauria d'haver seguir tant la retícula compositiva imposada per mi mateixa perquè en el cas de la tortuga, queda descentralitzada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada