divendres, 27 de gener del 2017

Activitats introductòries del segon trimestre

Aquest segon trimestre hem enfocat l'assignatura de disseny cap al disseny industrial o del producte i d'indumentària. Per a poder endinsar-nos una mica cap al món del disseny de l'objecte hem realitzat 3 activitats que ara us desglossaré: làmina de perfum, làmina d'ergonomia de la mà i l'activitat d'elaborar packagings.

Làmina del perfum
Aquesta activitat ha estat la primera realitzada al segon trimestre, realitzada durant un total de dues hores a classe i acabada a casa. L'activitat consistia en elaborar els plànols utilitzant el sistema dièdric europeu en el que haviem de representar l'alçat, la planta i el perfil d'un perfum, acompanyat d'una perspectiva paral·lela.
Tècnica: llapis portamines 0.5 HB, llapis de colors aquarel·lables
Mida: DIN-A 3

Detall del perfil del perfum

Detall de l'alçat del perfum

Aquesta activitat m'ha permés dominar la graficoplàstica dins l'àmbit del disseny industrial, fet que m'ha ajudat molt en el meu Treball de Recerca, ja que tracta sobre el disseny industrial enfocat a la multifunció i a la sostenibilitat i m'ha resultat de gran ajuda a l'hora de realitzar les maduracions. Tot i que realitzar la perspectiva em va comportar moltes dificultats, és una làmina que he gaudit molt fet-la i potser de les meves preferides d'aquest trimestre.

Activitat de packaging
La següent activitat també ha estat realitzada en dues hores a classe i acabada a casa. Aquesta consistia en recrear dos packagings ja existents, en el meu cas d'una mostra de perfum i d'una capseta de bombons, ambdós realitzats amb cartolina blanca.
Els passos a seguir han estat primerament desmuntar els dos packagings per veure'n la seva forma i on duen pegament, que jo he substituït per cinta d'enganxar a doble cara. Seguidament resseguir-ne el contorn i els petits detalls sobre la cartolina i per seguidament tallar-lo amb el cúter i doblegar-ho amb la regla i el clip. Un cop obtinguda la forma ja doblegada, només em va ser necessari incorporar el "celo" a doble cara per a finalitzar-lo. Aquest procés ha estat el mateix per la recreació dels dos packagings.

Els materials que vaig utilitzar foren el llapis portamines 0.5 HB, l'escaire i el cartabó, la regla, el cúter, un clip (per a doblegar) i el ja mencionat la cinta adhesiva a doble cara.
Packaging de la caixa de bombons

Packaging de a caixa de bombons
Packaging de la mostra de perfum

Packaging de la mostra de perfum

Làmina ergonomia de la mà
Aquesta activitat ha estat realitzada durant les vacances de Nadal consistia en dibuixar quatre mans agafant diferents objectes per a demostrar l'ergonomia d'aquests. A diferència d'alguns dels meus companys, jo no he aplicat color sobre els meus dibuixos a falta de temps, pel que m'he limitat a fer la silueta de les mans i els objectes i algunes ombres amb el portamines 0.5 HB.
Els objectes pels que m'he decidit són un bolígraf, un mano de la Play Station 3, un desodorant i la maneta d'una maleta.
Va agradar-me molt fer aquesta làmina ja que en el seu moment va suposar-me una desconnexió de tota la feina que portava fent fins al moment (Treball de Recerca).
Tècnica: llapis portamines 0.5 HB
Mida: DIN-A3
Detall de la mà agafant el bolígraf


Detall de la mà agafant el desodorant

Detall de la mà agafant el mando de la Play Station 3
Totes les imatges han estat preses amb el meu dispositiu mòbil i tractades amb el programa d'edició GIMP.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada