divendres, 24 de març del 2017

Disseny d'un habitatge

Aquesta activitat de disseny d’interiors ha consistit en treballar un espai elaborant-ne la seva planta. L’exercici consistia en, a partir d’una estructura ja donada d’un apartament amb unes mides concretes, distribuir les habitacions segons el target group (familiar). A més a més, també ens donava la mesura dels mobles i l’escala la que havia d’estar tot.
L'objectiu principal ha estat aplicar els conceptes d'escala gràfica recentment explicats a classe, ja que en les futures proves de les PAU ens demanarà que ho fem. A més a més, aquest exercici en concret ens ajudarà a distribuir l'espai, a prendre el llenguatge de les plantes pel que fa a les representacions dels mobles, finestres, parets, envans i portes, a aplicar el que sabem de les cases per a saber què és millor o pitjor per una zona. A més a més, treballant la distribució dels mobles serem conscients de les mides mínimes per a una bona antropometria. Gràcies a aquesta activitat serem conscients dels diferents usos que li donem a un espai per a que sigui complet i per poder satisfer les necessitats dels usuaris i del target group.

L’activitat va realitzar-se durant dues hores de classe, durant les quals vam detectar diversos problemes amb les mesures de les acotacions. Les que vam haver de modificar.
El format de la làmina és DIN-A3 situat horitzontalment, i la realització del plànol en portamines 0.5 HB amb l’ajuda de l’escaire, el cartabó, la regla i el compàs.
La meva proposta compleix els requisits: dues habitacions, un lavabo complet, una cuina i un menjador. La primera sala que trobem al entrar a la vivenda és la cuina, en la que no hi ha portes, ni en l'obertura que la comunica amb el passadís ni en la que ho fa amb el menjador. He distribuit els electrodomèstics en un ordre en el que als habitants els hi resultaria més còmode a l'hora de utilitzar-los (com ara els fogons al costat de la finestra). La següent sala, per la qual es pot accedir o bé pel passadís o per la cuina, és el menjador/sala d'estar. en la part més tocant a la cuina hi trobem la taula principal amb una prestatgeria (on s'hi guardarien les copes, mantells, etc), i a la part superior, tocant de l'habitació, la zona d'estar, amb un sofà, una butaca, un poble amb la televisió i una petita prestatgeria. Tornant al passadís, la següent instància és el lavabo, el qual té una pica doble, un WC i una banyera. Vaig decidir que fos una banyera en comptes d'una dutxa perquè aquesta també pot tenir les opcions que t'ofereix una dutxa. Tot i que no disposa d'una obertura al mur per a millor ventilació o lluminositat, aquesta tindria un sistema de ventilació a la paret.
Tècnica: Llapis portamines 0.5 HB
mida: DIN-A3
Seguint pel passadís, una davant de l'altra, tenim l'habitació principal i la individual. La que seria per a la criatura, a mà dreta, disposa d'un llit individual (tot i que també podria ser una llitera si es desitgés), un armari, una calaixera, una tauleta de nit, una prestatgeria, i un escriptori amb una cadira davant de la finestra per major lluminositat. Finalment, a mà esquerra, hi tenim l'habitació principal, en la que tenim un llit de matrimoni, dues tauletes de nit a cada costat, un armari i un tocador amb la seva respectiva cadira.

Tot i que no vaig tenir gaire problemes al realitzar a escala allò que se'm demanava, si que va fer-se'm pesat, ja que vaig tardar més del que pensava.

La fotografia ha estat feta amb el meu dispositiu mòbil i processada  amb el programa d’edició d’imatges GIMP.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada